VIDEO Beba rekorder: Tek se rodio, a maleni Ziad Kadic već ima 6 kilograma

HomeVijestiGlobus

VIDEO Beba rekorder: Tek se rodio, a maleni Ziad Kadic već ima 6 kilograma

Šta se djetetu dešava kada ga roditelji ljube u usta

U SUBOTU ujutro u australskom Joondalup Health Campusu rođen je maleni Ziad Kadic – putem carskog reza, jer je njegova težina pri porodu bila nevjerojatnih 5900 grama. Najteća je to beba rođena u zapadnom dijelu Australije ikada, a koliko su bebe te veličine rijetkost govori i podatak da se osoblje čitavog kampusa sjatilo na odjel za babinjače kako bi vidjeli malenog Ziada.

https://youtu.be/7FHZpfbNAvw

Liječnici su prije poroda očekivali bebu od oko 4 kilograma, što je i dalje iznad prosjeka, no kada su trudovi krenuli shvatili su da je beba mnogo veća.

“Rekli su mi da ne smijem tiskati jer bi mi beba mogla zdrobiti zdjeličnu kost. Željela sam prirodni porod a ne carski rez, ali nije bilo šanse da se to izvede. Sada smo oboje dobro, a to je najvažnije”, rekla je ponosna majka Breanna Sykes iz Carramara.

Liječnici su proveli sve potrebne testove kako bi utvrdili je li bebina težina posljedica poremećaja ili bolesti, no pokazalo se da je maleni Ziad potpuno zdrav. Njegovu veličinu pripisuju genima.

“Jedan od liječnika je rekao da je Ziad najveća beba koju je ikada vidio tijekom 15 godina svoje karijere”, rekla je mama Breanna, koju liječnici i dalje “opsjedaju” u želji da vide maleno-veliko čudo.

Prosječna veličina novorođene bebe inače je oko tri kilograma.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0