Video koji je pogledalo 2 milijarde ljudi: Sjećate li se ovog hita iz 2011. godine?

HomeMagazin

Video koji je pogledalo 2 milijarde ljudi: Sjećate li se ovog hita iz 2011. godine?

Dvije i pol milijarde slušanja: Ovo je najslušanija pjesma u zadnjih 10 godina

Prošlo je 11 godina otkad je objavljena pjesma Somebody That I Used To Know, a upravo je dosegla dvije milijarde pregleda na YouTubeu.

Hit belgijsko-australskog glazbenika Gotyea bio je prvi na Billboardovoj Hot 100 listi i postao je najprodavanija pjesma u 2012. godine, a svoj uspjeh uvelike može zahvaliti jedinstvenom spotu.

Spot koji je pomaknuo granice

U glazbenom spotu, Gotye se pojavljuje s novozelandskom glazbenicom Kimbrom. Potpuno goli, stoje ispred praznog platna koje se počinje ispunjavati bojama, a one se zatim prelijevaju na par.

Video je poslao snažnu, simboličnu poruku s kojom su se ljudi mogli poistovjetiti.

Dvije milijarde pregleda

Iako je prošlo dosta vremena, fanovi i dalje obožavaju Gotyeov hit koji se tada našao na prvom mjestu muzičkih listi u 26 zemalja diljem svijeta.

“Uvijek se vraćam ovoj pjesmi i vjerojatno ću to činiti do kraja života. Remek-djela su vječna”, napisao je jedan youtuber u komentarima. “Dvije milijarde pregleda… Wow, zasluženo, ova pjesma je remek-djelo“, dodao je drugi, piše Index.hr.

Iako je ovo prilično velik uspjeh, Gotyeov hit nije niti blizu pjesmi koja drži rekord na YouTubeu s više od 11 milijardi pregleda. Riječ je o dječjem hitu Baby Shark Dance.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0