instant fap

Vijeće ministara BiH: Umjesto stikera prilikom registracije izdavat će se potvrde

Vijeće ministara BiH: Umjesto stikera prilikom registracije izdavat će se potvrde

Vijeće ministara BiH danas je na sjednici primilo k znanju Informaciju Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka o postojanju mogućnosti problema u vezi sa snabdijevanjem unutrašnjih i vanjskih stikera, kao jednom od dokumenata u procesu registracije motornih vozila.

Procjene ove agencije govore da bi stikeri mogli nestati u januaru naredne godine zbog iznimno dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za razmatranje žalbi BiH.

Vijeće ministara BiH radi blagovremenog rješavanja ovog problema zadužilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi prijedlog izmjene zakona kojim bi se prilikom registracije vozila izdavale potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabavki stiker naljepnica.   

Ministarstvo komunikacija i prometa, Ministarastvo civilnih poslova i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka pripremit će analizu o mogućnostima uvođenja elektronskog modela praćenja registrovanih vozila i trajnog ukidanja stikera i dostaviti  je Vijeću ministara BiH na razmatranje.

Ured za razmatranje žalbi BiH upozoren je da provodi obaveze poštivanja utvrđenih rokova za rješavanje po žalbi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Naime, pred Uredom za razmatranje žalbi BiH više od godinu dana vodi se žalbeni postupak u vezi s nabavkom unutrašnjih i vanjskih stikera koji su jedan od dokumenata u procesu registracije motornih vozila, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

KOMENTARI