Više od 500 gledatelja uživalo prvog dana turnira

Homeinmedia danas

Više od 500 gledatelja uživalo prvog dana turnira

Podrška zdravstvenim radnicima u Sanskom Mostu

Večeras je počeo sanski novogodišnji malonogometni turnir pod nazivom „Preminger“. Organizator ovog tradicionalnog sportskog događaja i ove godine je Gradska dvorana, a čak 23 ekipe će se boriti za visoku prvu nagradu od pet hiljada maraka.

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sinoć je obavljeno žrijebanje parova za tradicionalni novogodišnji malonogometni turnir koji od ove godine nosi naziv „Premineger“.

Prijavljene su 23 ekipa iz Sanskog Mosta, Prijedora, Ključa, Bihaća i Travnika. Ekipe su raspoređene u pet grupa. Igrat će se po sistemu „svako sa svakim“ , a po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe i jedna najbolja četveroplasirana ekipa će se plasirati u naredni krug takmičenja – novu grupnu fazu, sa četiri grupe po četiri ekipe.

Nagradni fond je čak osam hiljada maraka, od čega će prvoplasirana ekipa dobiti pet hiljada, nagrada za drugo mjesto iznosi dvije hiljade, a za treće hiljadu maraka. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira su Općina Sanski Most i Bihaćka pivovara.

Turnir će se odigravati u narednih sedamneast dana, polufinalne utakmice će se odigrati 29. decembra, a dan kasnije i utakmica za treće mjesto, te finale.

Uskoro više detalja i rezultati prvog dana turnira.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0