instant fap
NaslovnicaUncategorized

Visoka zdravstvena škola dobila adresu

Visoka zdravstvena škola dobila adresu

Jučer je u Bihaću svečano stavljena u funkciju zgrada Visoke zdravstvene škole Univerziteta u Bihaću. Studenti i profesori ove visokoškolske ustanove napokon su dobili vlastitu adresu.

Sa novom zgradom studenti dobijaju mogućnost obavljanja vježbi na vlastitom fakultetu u savremeno opremljenim mikrobiološkim laboratorijama , te slušanja predavanja u amfiteatru , učionama i kabinetima zdravstvene njege.

Predstavnica studenata Jakupović Selma i apsolvent na Visokoj zdravstvenoj školi se zahvaljuje dekanu Fakulteta doc. Dr. Huski Jukiću koji je fakultet nakon 10 godina podigao na viši nivo i omogućio studentima da se priblize najvećim standardima studiranja .

Objekat su stavili u funkciju, simboličnim presijecanjem vrpce, rektor Univerziteta u Bihaću Mirsad Veladžić i premijer USK Izudin Saračević.

– Čestitam prije svega studentima. Zbog njih smo se trudili posljednjih nekoliko mjeseci i uspjeli dovršiti ovu zgradu, koja je godinama stajala nedovršena. Naš naredni zadatak jest parcela nasuprot ove, na kojoj ćemo izgraditi zgradu Pravnog fakulteta, kazao je mr.sci. Izudin Saračević.

Dekan Visoke zdravstvene škole Huska Jukić zahvalio se Vladi USK i Gradu Bihaću na predanosti i pomoći da se ovaj objekat završi i stavi u fukciju, a bila je ovo prilika i da se spomenu zasluge jednog od utemeljitelja škole rahmetli primarijusa Muhameda Kasumovića.

Današnjoj svečanosti u Bihaću prisutan je bio i uvaženi gost iz Hrvatske dr. Dragan Primorac, hrvatski političar, profesor, genetičar i forenzičar koji je istaknuo značaj ulaganja u sistem obrazovanja.

KOMENTARI