instant fap

„VITA NOVA “ – “ Nova vitalnost za životnu radost “

„VITA NOVA “ – “ Nova vitalnost za životnu radost “

Sa radom u Sanskom Mostu je započela  ustanova za smještaj osoba u trećoj životnoj dobi „VITA NOVA “, koja se nalazi u naselju Pobriježje na adresi  Bulevar VII Korpusa bb.

05

Direktor ove Ustanove g-din Alen Šabanović  kaže, kako se radi o ustanovi koja je izgrađena u skladu s najvišim evropskim standardima kada je riječ o smještaju i brizi o osobama u starijoj životnoj dobi. „Objekat je dizajniran na način da budućim korisnicima pruži atmosferu topline doma i osjećaj sigurnog okruženja. Također, na raspolaganju je vrhunska i profesionalna medicinska usluga, luksuzni smještaj i opuštajući ambijent.“, kaže Šabanović. Prema njegovim riječima, ustanova sadrži 32 sobe čiji je kapacitet 50 korisnika. Sobe su moderno opremljene s uređenim kupatilima i drugim potrebnim sadržajima te podijeljene u kategorije s obzirom na pokretljivost i psiho fizičko zdravlje korisnika.

U sklopu objekta nalazi se kuhinja s restoranom, čajna kuhinja, prostori za dnevni boravak, druženje i razonodu, a sam objekat smješten je uz obalu rijeke Blihe s uređenim zelenim površinama i prostorima za šetnju. Profesionalno medicinsko osoblje čine iskusni liječnici specijalisti na čelu s poznatim i dugogodišnjim sanskim liječnikom, dr. Enizom Šabanovićem, kvalifikovani socijalni radnici, brižne medicinske sestre i njegovateljice koje će štićenicima pružati djelodnevnu zaštitu i njegu. Programi njege, rehabilitacije, ishrane i medicinske skrbi biće kreirani ovisno o zdravstvenom stanju korisnika i procjeni liječničkog tima. U sastavu „Vita Nove“ nalazi se frizerski salon,a postoji mogućnost  korištenja  pedikerskih i masažerskih tretmana.

Cijena boravka u domu „Vita Nova“ ovisi o pokretljivosti i potrebama korisnika i kreće se od 849 do 1149 maraka.

Sve potrebne informacije mozete dobiti na telefon 063 867 437.

“ Nova vitalnost za životnu radost “

[doptg id=”95”]

KOMENTARI