Vjerovali ili ne, žene uživaju u kućnim poslovima

HomeUncategorized

Vjerovali ili ne, žene uživaju u kućnim poslovima

Proizvodnja mlijeka na zavidnom nivou

Žene sve manje rade kućanske poslove zbog uređaja za domaćinstvo, no tajna je da one zapravno uživaju u čišćenju i spremanju.

Iako im je ponekad čišćenje učinkovit način za otklanjanje nakupljenog stresa, ribanje zagorenih mrlja na štednjaku i čišćenje prozora poslovi su koje žene jednostavno – obožavaju!

Osim opuštajućeg i terapeutskog faktora, još jedan razlog zbog kojeg to rade s veseljem i osmijehom na licu je i čist i uredan stan koji će zateći i najneočekivaniji gosti, pokazalo je jedno istraživanje. Čak četiri od deset ispitanica priznalo je da im je to tajna strast – ali nikad neće priznati svojoj boljoj polovici da su u tome toliko uživale.

– Za mnoge od njih to je oblik terapije, a velik broj i uživa u osjećaju da je sve pod kontrolom. Naravno, u konačnici je važan doživljaj postignuća koji je potreban svakom živom biću – izjavila je psihologinja Jane McCartney, piše Daily Mail.

Čak 40 posto žena kućanske poslove obavlja bez ičije pomoći, najradije rade poslove čiji se rezultati vide odmah, kao što su čišćenje prašine i pranje suđa, no vole i usisavanje, dok su najomraženiji poslovi čišćenje pećnice, zahoda i kade.

Istraživanje je također pokazalo da prosječnoj ženi na “kućnu rekreaciju” ode četiri sata sedmično, a jedna od deset ispitanica toliko je opsjednuta čistoćom i ugodnim mirisom doma da ponekad posprema i kad se nađe u gostima.