instant fap

VODITELJICA CNN-a ZAPLAKALA: Slika dječaka izvučenog iz ruševine potresla cijeli svijet (VIDEO)

VODITELJICA CNN-a ZAPLAKALA: Slika dječaka izvučenog iz ruševine potresla cijeli svijet (VIDEO)

Dok je sjedio na sjedalici vozila hitne pomoći, Omran Daqneesh zurio je zbunjeno u daljinu.
Potom se rukom dirnuo po obrazu prekrivenom prašinom i krvlju, a onda pogledao crvene mrlje od krvi koje su ostale na njegovom dlanu.

Nekoliko minuta ranije ovaj dječak spašen je iz ruševina njegova doma u sirijskom gradu Alepu nakon zračnog napada koji je navodno izvela vojska sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

https://youtu.be/h6t-pa7FBOc

Njegovo izvlačenje iz ruševina snimio je lokalni novinar, a fotografije i snimka obišli su u četvrtak čitav svijet. Dječak je u trenu postao novi simbol patnje sirijskih civila.

 

”Vidio sam toliko djece spašene iz ruševina, no ovo dijete, sa svojim nevinim izrazom lica, nije imalo pojma šta se događa” – kazao je za Guardian Mustafa al-Sarout, novinar iz Alepa koji je snimio potresni video.

 

”Stavio je ruku na lice i vidio krv. Nije znao šta mu se dogodilo. Fotografirao sam mnogo zračnih napada u Alepu, no urezalo mi se njegovo malo lice prekriveno prašinom i krvlju.”

 

Dr. Mohammad, hirurg u Alepu, koji je odbio reći svoje prezime, primio je malenog Omrana kada je dovezen u bolnicu.

 

”Došao je u potpunom šoku, zbunjen onim šta se dogodilo. Tijelo mu je bilo prekriveno prašinom, a s čela mu je curila krv. Bio je prestrašen i šokiran. Sjedio je mirno u svom domu, možda i spavao, a onda je njegova kuća srušena na njega. Kad smo ga liječili, nije ni vrištao ni plakao, bio je samo u šoku” – kazao je ljekar i dodao kako je Omran došao s lakšom povredom glave i nekoliko modrica.

 

Nekoliko sati nakon što su dječak i njegova porodica spašeni, Omran je otpušten iz bolnice.

 

Njegova starija sestra i brat bili su s njim u ambulantnom vozilu, dok se njegov otac također pojavio nakon napada, s licem prekrivenim krvlju.

 

Sarout je iznenađen što je video koji je snimio privukao toliku pažnju. Naime, ubijanje djece u ratu u Siriji postala je toliko uobičajena pojava da oni koji tome svakodnevno svjedoče više nisu iznenađeni viđenim.

 

”Na tu djecu padaju bombe svakog dana. Nije ovo usamljen slučaj. Ovo je činjenica proizašla iz ruskih i sirijskih zračnih napada. Ovaj dječak predstavlja milione djece u Siriji” – zaključio je novinar u izjavi za Guardian.

 

Prilog o sirijskom dječaku objavljen je diljem svijeta, a voditeljica CNN-a nije uspjela zadržati suze dok je iznosila pojedinosti ovog potresnog događaja.

KOMENTARI