instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Volim i kupujem domaće/ Sansko mlijeko

Volim i kupujem domaće/ Sansko mlijeko

Mljekara Milk-San iz Sanskog Mosta započela je proizvodnju mlijeka u tetrapaku i ovaj proizvod uskoro se našao i na policama trgovačkih objekata na području Sanskog Mosta i šire.

Prema riječima vlasnika ove mljekare Muhameda Kamerića, riječ je o dugotrajnom mlijeku masnoće 3,2%, a krenulo se s proizvodnjom minimalnih količina koje će se vremenom povećavati zavisno od potreba tržišta.

Kako bi se započela ova proizvodnja, izgrađena je potpuno nova proizvodna linija vrijedna 1,5 mil KM, koja je finansirana sredstvima same mljekare.

– Morali smo se zadužiti kako bismo pokrenuli ovu proizvodnju. Na tržištu je velika konkurencija, ali ćemo se pokušati boriti na naš način, a to su kvalitet i zdravstvena ispravnost – istakao je Kamerić.

Prema njegovim riječima, dosadašnje analize su pokazale da se radi o kvalitetnom proizvodu koji će obogatiti asortiman i paletu proizvoda Milk-Sana.

Kamerić ističe kako je ova godina za njih bila uspješna, a da iduće očekuju još bolje rezultate, prvenstveno zahvaljujući novom proizvodu.

Kada je riječ o novim proizvodima, u Milk-Sanu planiraju i proizvodnju vrhnja za kuhanje, što će uslijediti u narednom periodu.

KOMENTARI