instant fap
NaslovnicaBiH

Vozač Pola pregazio lisicu, izgubio kontrolu, pa se frontalno sudario sa Mercedesom

Vozač Pola pregazio lisicu, izgubio kontrolu, pa se frontalno sudario sa Mercedesom

U direktnom sudaru živote izgubili Zdravko i Finka Babić, te Zlatko i Ruža Šimić, dok su povrijeđeni Ivo Babić i 13-godišnja M. Šimi

Četiri državljanina Hrvatske su poginula, a dva su teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnom putu Sarajevo – Bihać u mjestu Vrtoče, kod Bihaća. Živote su izgubili Zdravko i Finka Babić, te Zlatko i Ruža Šimić, dok su povrijeđeni Ivo Babić i 13-godišnja M. Šimić.

Stravičan prizor

Nesreća se desila na putnom pravcu Bosanski Petrovac – Bihać, prilikom frontalnog sudara pola (RI 557-KN) i mercedesa (ZG 6317-DO). Na cesti nije bilo tragova kočenja, a prema onom što se moglo čuti na mjestu događaja, do nesreće je došlo kada je pred polo istrčala lisica. Automobil ju je pregazio, ali vozač je tada izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u mercedes, koji mu je dolazio u susret. Od siline udara jedna žena je ispala iz vozila, dvoje je ostalo zaglavljeno u mercedesu, a jedna osoba je na putu do bolnice podlegla.

Nezvanično saznajemo da su u mercedesu iz Zagreba putovali Zlatko Šimić, njegova majka Ruža i 13-godišnjakinja, dok je druga porodica iz Rijeke, potvrdio nam je komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Marijan Šimić.

U izvlačenju povrijeđenih i tijela stradalih u udesu policiji su pomagali i bihaćki vatrogasci.

– Potrčao sam da pomognem. Udar je bio strašan, žena je ležala na cesti, jedan muškarac se osjećao dobro, a u jednom automobilu je bila i djevojčica. Troje ih je upućeno u bolnicu, ne znam šta je bilo poslije, najviše mi je žao te djevojčice, ispričao nam je Fuad Hodžić iz Sarajeva, koji je pritekao u pomoć ozlijeđenima.
Kako nam je kazala Maja Dizdarić, portparol Kantonalne bolnice “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, njihova Hitna služba primila je tri osobe.

Operacija

– Jedna ženska osoba je, nažalost, podlegla od povreda odmah po prijemu, a druga ženska osoba je na operaciji. Muškarac koji je preživio nalazi se na Odjelu intenzivne njege, kazala nam je Dizdarić.

Komesar Marijan Šimić je istakao da su u kontaktu sa hrvatskim veleposlanstvom kako bi se provela potpuna identifikacija, a obitelji stradalih bile prikladno obaviještene.

Prema riječima tužiteljice Unsko-sanskog kantona Alide Kadić, biće obavljena obdukcija svih stradalih. Što se tiče uzroka nesreće, o njemu je, prema njenim riječima, prerano govoriti jer je istraga u toku.

http://www.youtube.com/watch?v=LhjKvysS6Yo&feature=player_embedded