Vozač poljskog autobusa imao je 72 godine, nije bio alkoholiziran ni drogiran

HomeVijestiRegion

Vozač poljskog autobusa imao je 72 godine, nije bio alkoholiziran ni drogiran

Medicinski kanabis u apotekama u Hrvatskoj za mjesec dana

Vozač poljskog autobusa koji je izgubio kontrolu nad vozilom kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj i sletio s autoceste A4 imao je 72 godine, neslužbeno saznaje HRT od izvora bliskog varaždinskom Državnom odvjetništvu.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga te nije bolovao od akutnih bolesti.

Poginula su oba vozača poljskog autobusa i obavljene su obdukcije stradalih Poljaka, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

U nesreći je poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su povrijeđene, svi poljski državljani. Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste.

Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju, kazao je Galić te dodao da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom, rekao je Galić, prenio je Index.hr.

Glasnogovornik ŽDO je kazao i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno krivično djelo i ko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se krivični postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi u Hrvatskoj ili u Poljskoj s obzirom na to da se radi o svim stradalima državljanima Poljske, izjavio je Galić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: