instant fap

Vožnja spretnosti biciklom

Vožnja spretnosti biciklom

U okviru sportskog dijela manifestacije „Musalla 2012“, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most i Auto moto klub 70  su u Prijedorskoj ulici zajednički organizovali pokaznu vježbu i takmičenje vožnje spretnosti biciklom.

Učestvovalo je 40 sanskih sanskih osnovaca koji su u što kraćem roku biciklom trebali savladati više prepreka postavljenih na cesti. Prema riječima Amile Saleš, portparola Auto moto kluba 70, u Medžlisu Islamske zajednice su prepoznali problematiku djece u saobraćaju, te je i cilj pokazne vježbe da djeca savladaju prepreke kako bi bili što spretniji u samom saobraćaju.

„Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali da budemo dio velike i sigurno najveće manifestacije u našem gradu koja objedinjuje kulturu i sport i ono duhovno, a to su važne stvari za zdrav, kvalitetniji i ljepši život. Poruke se šalju o bezbejdnosti, da imamo tehnički ispravno biciklo i da trebamo posjedovati određene vještine spretnosti kada je riječ o učešću u saobraćaju. Iz Sanskog Mosta i ovoga puta šaljemo poruke da volimo život, ali da poštujemo saobraćajna pravila, da živimo zdravo i da vozimo što više biciklo.“, kaže Saleš.
Član organizacionog odbora “Musala 2012“, Mirza ef. Žerić, je naglasio da je drugi dan manifestacije predviđen za sadržaje koji odgovaraju dječacima i djevojčicama uzrasta osnovne škole.

1012335_357043137756168_719259162_n 1045126_357042744422874_1566830595_n

„I ove godine smo se potrudi da svim našim sugrađanima ponudimo određene sadržaje koje njih interesuju. Tako smo za našu djecu, najmlađe naše sugrađane organizovali utrku biciklima kroz koju želimo da se naši dječaci i djevojčice druže, ali i da se poduče saobraćajnoj kulturi. Ja se zahvaljem ovoj mladoj populaciji na velikom odzivu. Mi ćemo se, ako Bog da, i u narednom periodu potruditi da našim sugrađanima ponudimo sadržaje koji su interesantni i za one starije, posebno mlađe i za sve kategorije našeg stanovništva. Posebno se zahvaljujem Auto moto klubu 70 koji je poznat po organizaciji auto trka, ali je poznat i da vrši edukaciju naših najmlađih sugrađana osnovnoj saobraćajnoj kulturi. To je jako važno, a imajući u vidu da skoro svakodnevno naša djeca stradavaju u saobraćaju. Vrlo često se to dešava zbog njihovih grešaka i zbog nepoznavanja osnovnih pravila ponašanja u saobraćaju. Zato treba podržati rad i u budućem periodu dati podršku Auto moto klubu 70“, rekao je efendija Žerić.

Prvo mjesto na takmičenju u biciklističkim vještinama dječaka uzrasta do 11 godina osvojio je Harun Avdić, drugo je bio Muamer Ugarak, dok su trećeplasirani bili Ahmed Kenjar i Ahmed Halilović. U kategoriji dječaka preko 11 godina prvi je bio Adnan Brkić, drugo mjesto je osvojio Adis Grahović, a treće Alija Đubo. Najbolji su dobili diplome i novčane nagrade. Jučer je u održana i amaterska biciklistička trka od Musalle u Donjem Kamengradu do parka na rijeci Zdeni. Učešće je uzelo 27 takmičara, a u neizvjesnoj završnici prvi kroz cilj je prošao Anes Smajlović, drugo mjesto je osvojio Elmin Malovčić, a trećeplasirani Elmedin Hodžić.

KOMENTARI