instant fap

Vraća li se Handanagić na poziciju direktora ZZO-a

Vraća li se Handanagić na poziciju direktora ZZO-a

Nakon što je kantonalna vlada na čelu sa premijerom Ružnićem smijenila direktora ZZO – Bihać Almina Handanagića (SDA), na njegovu je poziciju imenovan kadar A SDA Sanel Bajramović.

Interesantna je činjenica da je Bajramović u mandatu premijera Izudina Saračevića obnašao dužnost direktora Direkcije kantonalnih cesta. Krajišnici i Cazinjani ga pamte i po činjenici da je u Cazinu (MZ Gnjilavac) izgradio najskuplji kružni tok u Evropi. Njegova je ukupna vrijednost bila duplo skuplja od dva tehnički identična kružna toka u Sanskom Mostu i Bosanskoj Krupi.

Da li je dobro „snalaženje“ u Direkciji cesta preporučilo Bajramovića da bude imenovan u Zdravstveni fond veoma će se brzo saznati? Ono što se već danas zna, na što su upozorili poslanici u Skupštini USK-a, je činjenica da Bajramović ne zadovoljava zakonske uslove da bi bio imenovan direktorom.

Nakon što je imenovan za v.d. direktora i nakon što je od suda zatražena verifikacija ovog imenovanja, Općinski sud u Bihaću je potvrdio nezakonitost ovog postupka. 

Ostaje na kraju dilema, da li će ova sudska odluka omogućiti povratak nezakonito smijenjenog Handanagića?

KOMENTARI