instant fap

Vrhovni sud FBiH odbio izuzeće Kantonalnog suda u Bihaću: Uskoro odluka o pritvaranju Tigra i ostalih

Vrhovni sud FBiH odbio izuzeće Kantonalnog suda u Bihaću: Uskoro odluka o pritvaranju Tigra i ostalih

Zahtjev za izuzeće Kantonalonog suda u Bihaću je odbijen, potvrdio je za Oslobođenje Džemal Jodanović, stručni saradnik krivičnog odjeljenja Kantonalnog suda..

Podsjećamo, Tužilac Husein Huzejrović prvo je tražio izuzeće sudije za prethodni postupak Reufa Kapića nakon što je on odbio zahtjev Tužilaštva za određivanje pritvora Hamdiji Abdiću, Jasmiru Topalu, Dedi Karabegoviću, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću, osumnjičenim za ubistvo Šantića. Nakon toga tužilac Huzejrović je od Vrhovnog suda FBiH tražio prenošenje nadležnosti na neki drugi sud u Federaciji BiH.

– Dana 29.12.2017.godine Vrhovni sud FBiH je, odlučujući o prijedlogu KT USK-a za prenošenje mjesne nadležnosti na drugi stvarno nadležni sud na području drugog kantona, u predmetu Hamdija Abdić i drugi, donio rješenje kojim je navedeni prijedlog KT USK-a odbio kao neosnovan, naveli su nam iz Kantonalnog suda.

Sudija Reuf Kapić uskoro bi trebao zakazati nastavak ročišta kako bi donio novu odluku o određivanju pritvora, jer je prošlu njegovu odluku poništilo Krivično vijeće, piše Oslobođenje.

KOMENTARI