Vrhpolje i Hrustovo kao i uvijek – SIGURNO UZ SDA!

Homeinmedia danas

Vrhpolje i Hrustovo kao i uvijek – SIGURNO UZ SDA!

Prvomajski uranak na vrelu Zdene

Općinska organizacija SDA Sanski Most je posjetila mjesne ogranke Hrustovo i Vrhpolje. Kandidati SDA su prije tribine obišli šehidska mezarja gdje je zajednički proučena Fatiha pred duše naših šehida.

Skup je otvorio predsjednik mjesnog ogranka Hrustovo Sejo Seferović koji je istakao važnost izbora i glasanja za SDA kao politički najstabilnije stranke i stranke koja u ovim ograncima dobiva podršku građana.

„Podržite naše kandidate za Opće izbore, kandidate koji će sigurno zastupati vaše interese, one koji su s vama realizovali mnoge projekte. Isto tako vam preporučujem da ne podržavate one koji su blokirali naše projekte“, istakao je Seferović.

Prisutnima se obratio kandidat za Skupštinu USK-a i Vrhpoljac Asmir Kadirić koji je govorio o važnosti SDA stranke kao jedine državotvorne stranke koja je radila sve ove godine za i uz svoj narod. Ponosno stojim ispred vas kao kandidat ispred Stranke demokratske akcije i predstavljam platformu i program stranke koja ima svoj kontinuitet u borbi za Bosnu i Hercegovinu.

Prisutnima se obratio kandidat za Skupštinu USK-a i mještanin Hrustova Ernad Seferović koji se bavi profesionalno svojim poslom – pitanjem infrastrukture u našoj općini. „Protekle dvije godine smo imali blokirane procese zbog kojih nisu mogli da se realizuju projekti u našim mjesnim ograncima. Već vam je poznato da je blokada dolazila iz SDP-a, NES-a i NiP-a. Mi nikada nismo niti ćemo blokirati bilo čije projekte na našoj općini“, zaključio je Seferović.

Kandidatkinja za Skupštinu USK Zinajda Hadžić je govorila o Vladi USK-a u proteklom mandatu u kojem je bila jedina zastupnica u Skupštini iz Sanskog Mosta. Gdje je SDA djelovala kao opozicija, te istakla neravnomjernu raspodjelu sredstava koja dolaze sa nivoa Federacije BiH, a koja su se raspoređivala općinama. Hadžićka je istakla važnost glasanja za ljude koji procese vode transparentno i u interesu svojih građana koji su ih birali a to su sigurno i provjereno kandidati Stranke demokratske akcije.

Na pitanje zašto glasati za SDA i Bakira odgovorio je kandidat za Parlament Federacije BiH Asim Kamber protupitanjem. „Jeste li dragi Hrustovljani i Vrhpoljčani ikada između izbora sreli ili čuli da lideri drugih stranaka dolaze u naš grad? Naravno, niste! Jesu li vam pomogli za bilo koji projekat koji realizirate? Naravno, nisu! Nikada ih nismo vidjeli da su stali ovdje uz najveće šehidsko mezarje na našoj općini pa proučili fatihu. Nije Bećirević htio od ulaza hotela Sanus prošetati 20 metara pa odati počast našim oslobodiocima na Trgu Ljiljana. Sve su ovo ozbiljne razlike između naših i njihovih lidera, ozbiljne i dovoljne da se opredijelite. Vi ste to uvijek znali u Hrustovu i Vrhpolju savjesno uraditi, vi ste ta istinska snaga SDA i hvala vam zbog toga“, poručio je Kamber.

Nakon obraćanja kandidata za Opće izbore, otvoren je razgovor u kome su mještani istakli probleme vezano za spomen obilježje u Vrhpolju, završne radove na sportsko rekreativnom centru, renoviranje krova na domu, put u Kenjarima i neke druge manje projekte.

Nastavljamo dalje raditi s vama u Vrhpolju i Hrustovu, i u svim drugim mjesnim zajednicama, poruka je kandidata SDA. 

SDA na kraju poziva sve svoje članove, simpatizere i sve građane na uzmu učešće na centralnom predizbornom skupu koji će se održati u četvrtak, u sportskoj dvorani sa početkom u 19:30 h.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0