Vrhunska posjeta i dobar futsal na Novogodišnjem turniru

Homeinmedia danas

Vrhunska posjeta i dobar futsal na Novogodišnjem turniru

Ko s kim? Izvlačenje ekipa za malonogometni turnir

Spuštena je zavjesa na tradiconalni Novogodišnji malonogometni turnir “Preminger 2019”, a pobjednik je ekipa “Kalt Berg bau”.

U prepunoj Gradskoj dvorani odigrane posljednje, finalne utakmice Novogodišnjeg malonogometnog turnira “Preminger 2019”.

Treće mjesto je osvojila domaća ekipa “Delta plus”, koja je pobjedila vrlo dobru ekipu “TR Suljo” rezultatom 7 : 4.

Publika je uživala u dobroj utakmici koja je poslužila kao odlična uvertira pred finalni meč.

U finalnoj utakmici ekipa “Kalt Berg Bau” bila je uspiješnija od ekipe “Tosin Sokak”, opravdala ulogu favorita i odbranila prošlogodišnju titulu te zasluženo pobijedila sa 6:2.

Odlična utakmica, koja je zadovoljila mnogobrojnu publiku u kojoj je slavila bolja ekipa “Kalt Berg bau”, mada je “Tosin sokak” poveo prvi sa 0:1, pojačan bivšim reprezentativcem BiH Senijadom Ibričićem na finalnoj utakmici.

Ekipa “Kalt Berg Bau” je dobila veliku novčanu nagradu, diplomu i pehar za osvojeno prvo mjesto, te veliki prelazni pehar koji je uveden po prvi puta kao prelazna nagrada. Ekipa “Kalt Berg bau” u svom sastavu je imala i najboljeg igrača turnira, a on je Amir Baručija.

Najbolji strijelac turnira je Haris Lezić iz ekipe “Delta plus”.
Najbolji golman turnira je Muamer Arifagić iz ekipe “Delta plus”.
Najbolji mladi golman turnira je perspektivni golman Bekir Raifi iz ekipe “PVC Horozović”.

Najbolji mladi igrač turnira je Anel Kumalić iz ekipe “PVC Horozović”.
Ljubitelj publike je Hasan Džananović.

Nagradu za fer-plej zaslužuju igrači i ekipa “TR Suljo” koji su dvije godine zaredom finalisti turnira, ali su ostali bez nagrade.

Organizator i sudije turnira zaslužuju sve pohvale na lijepim noćima futsala u našem gradu, o kojima će se dugo pričati.

Četitke svim igračima i ekipama koje su učestvovali na ovogodišnjem turniru, a sanska publika je uživala u njihovoj igri i nogometnim vještinama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: