instant fap

Vrijedna donacija Centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača

Vrijedna donacija Centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača

Humanitarna akcija „Tomašica“ organizirana je u svrhu prikupljanja sredstava za unapređenje ekshumacije, posmrtnih ostataka, te za Centar za obdukciju i identifikaciju Šejkovača, gdje se vrši sudsko-medicinska obrada i uzimaju uzorci za DNK analizu.

S obzirom da troškove ekshumacije posmrtnih ostataka financira Država, organizatori su postaknuli rad u Centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača kupovinom opreme. Radi se o novom računaru, kopir aparatu, ljestvama, klupama, usisivačem. Dio priloga namjenjen je i za socijalno ugroženi dio stanovništva na području Sanskog Mosta, pa su uručeni paketi s prehranom i novčani prilozi.

20140429_143021

Kada govorimo o organizatorima humanitarnog koncerta, bitno je reći da su to Bošnjaci koji žive i rade u Njemačkoj. Veliki broj među njima čine Sanjani, Prijedorčani i Ključani koji su zajedno s ostalim ljudima iz Darmstadt-a i Odenwald-a prikupili 7.500,- eura dobrovoljnog priloga. Naši Bošnjaci u dijaspori navode kako je ovo samo početak i da ovdje neće stati, te u narednom periodu planiraju već slijedeću akciju humanitarnog karaktera. 20140429_143122

 

KOMENTARI