instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Vrijedni i uvijek nasmijani Husein Kljunić

Vrijedni i uvijek nasmijani Husein Kljunić

Vrijedni sanski poljoprivrednik Husein Kljunić je sljedbenik tradicije i nasljednik stare sanske zemljoposjedničke familije.

Pandemija koronavirusa oživjela je interesovanje za poljoprivredu i proizvodnju zdrave hrane. Sve je više naših sugrađana koji se odlučuju baviti nekom vrstom poljoprivede, ali postoje i oni koji su već decenijama posvećeni zemlji i njenim plodovima.

Husein Kljunić pripada poznatoj sanskoj porodici čiji su članovi oduvijek bili na glasu kao poznati i uspješni poljoprivrednici

Husein je zaposlen kao školski majstor u JU OŠ “Hasan Kikić”, ali svo vrijeme van redovnog posla posvećuje obrađivanju zemlje i brizi o stoci.

Osim uzgoja različitih povrtlarskih kultura, Kljunić je i proizvođač mlijeka. Posjeduje četiri muzna grla, a ono što je zanimljivo je da sve njegove krave pripadaju različitim pasminama.

Njegov radni dan počinje u pet sati izjutra i završava u večernjim satima, jer je za uspjeh u svakome poslu potrebna ljubav i posvećenost

.Ovaj vrijedni sanjanin ističe kako mu u svemu pomažu ostali članovi porodice i kako svi dijele iste vrijednosti kada je riječ o posvećenosti poljoprivredi.Ističe, kako ga raduje što u posljednje vrijeme sve veći broj sanjana otkriva da su u poljoprivredi krije značajan potencijal, te dodaje kako biti uspješan znači zavrnuti rukave i vrijedno raditi.

Zemlje ima napretek ali se za njene plodove vrijedi malo i pomučiti.

KOMENTARI