Vrijedno priznanje za Elminu Sarajlić

HomeLokalne temeSanski Most

Vrijedno priznanje za Elminu Sarajlić

Planinski i seoski turizam kao psihička rehabilitacija od koronavirusa

U njenim rukama se od proteklog vikenda nalazi Internacionalna diploma grassrots fudbala za trenere koju je dobila nakon uspješne edukacije u organizaciji  Norveškog nogometnog saveza i Nogometnog saveza Federacije BiH održanoj u Sarajevu. 

Radi se o značajnoj licenci za ženski nogomet. Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha mlade sanske sportašice.

Trenutno je igračica ZFK ‘’Sloge’’ iz Prijedora. Rođena 2002. godine .Nogometom sam se počela aktivno baviti od svoje 11 godine u Sanskom Mostu, gdje i živim. Kroz svoju nogometnu karijeru najviši doprinos sam ostavila u domaćem klubu ŽF/NK Sana 2014 Sanski Most, ali nastupala sam i za druge timove kao što su: ŽFK ‘’Mladost’’ Novi Grad, NK ” Rudar” Kamengrad.

Nastupala sam 7 godina za ŽF/NK Sana 2014 Sanski Most, gdje sam bila jedna od ključnih igračica. Najveći vrhunac moje karijere je bilo debitovanje za reprezentaciju BIH.

Sa ovim certifikatom, mozemo da utječemo na mlade ljude da se aktivno bave sportom, da ih motivisemo, da razvijaju vještine i svoje talente i svakako da damo svoj doprinos u kreiranju boljeg i kvalitetnijeg sporta na našim prostorima.

Bravo Elmina!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0