instant fap

Vučić danas u Srebrenici: Stalo mi je do dobrih odnosa Bošnjaka i Srba

Vučić danas u Srebrenici: Stalo mi je do dobrih odnosa Bošnjaka i Srba

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravit će danas u Srebrenici, gdje će učestvovati na investiciono – razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”.

Pred odlazak u Srebrenicu, Vučić je kazao kako će Srbija Srebrenicidati značajnu donaciju u novcu i veoma značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

“To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba”, istakao je premijer.

Opština Srebrenica će, danas i sutra, na regionalnoj investicionoj konferenciji, predstaviti svoje privredne i prirodne potencijale, u znaku poruke: “Manje politike, više konkretnih projekata”. Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, čelnik Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, delegacije vlada Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

“Ipak najvažnije je da će u Srebrenici biti premijer Srbije i predstavnici države i entiteta BiH u punom kapacitetu”, istakao je načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, u izjavi za Tanjug.

On je rekao da ne očekuje bilo kakve sigurnosne probleme i poručuje premijeru Srbije da može računati na “topao i prijateljski doček i gostoprimstvo”: “Vjerujemo da će ovaj put, poučene iskustvom iz prošlosti, policija i sigurnosne agencije biti na vrhu zadatka.”

Dolazak velikog broja zvanica, kaže Duraković, pokazuje daSrebrenica ima ulogu spajanja različitih politika i ljudi koji predstavljaju određene institucije u regionu, a od njih očekuje iskrenost, pragmatičnost i plemenitost kako bi se pomoglo da građani Srebrenice žive bolje.

Govoreći o očekivanjima, on kaže da će Srebrenica predstaviti svoje privredne i prirodne, turističke i industrijske potencijale, koji mogu da budu veoma zanimljivi za Srbiju, prvog susjeda.

Najbliži smo jedni drugima i možemo dosta toga uraditi kako bi bilo bolje građanima i BiH i Srbije”, istakao je Duraković i dodao da postoji mnogo prostora za saradnju na infrastrukturnim projektima.

KOMENTARI