instant fap

Vučić: Građani Srebrenice će od našeg dolaska imati velike koristi

Vučić: Građani Srebrenice će od našeg dolaska imati velike koristi

Govoreći o predstojećoj posjeti Srebrenici sa privrednicima iz Srbije, premijer Aleksandar Vučić je rekao da sutra odlaze tamo kako bi pomogli i dali značajne donacije za izgradnju neophodnih javnih objekata.

“Mi idemo sutra da pomognemo, dat ćemo značajnu donaciju u novcu, dat ćemo značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, koje ćemo da izgradimo ili za gradnju objekata čiju ćemo izgradnju da platimo, kako to organizator bude htio. To će biti veliki novac, ozbiljan novac, sa kojima Vlada Srbije želi da pokaže koliko nam je stalo do dobrih odnosa između Srba i Bošnjaka u Srebrenici i do dobrih međusobnih odnosa između Srba i Bošnjaka uopće”, naveo je premijer na konferenciji za štampu održanoj u Vladi Srbije.

On je dodao da Vlada Srbije želi da gradimo ozbiljniju i bolju budućnost u cijelom regionu i istakao: “Ja mislim da će od našeg dolaska imati velike koristi građani Srebrenice prije svega, ali kada kažem Srebrenice, naravno i Srebrenice, ali i Bratunca, Vlasenice i svih ostalih okolnih općina.”

Komentarišući zahtjev BiH za odštetom zbog poplavljenog zemljišta nakon gradnje hidroelektrane Perućac u iznosu od 15 miliona eura, Vučić je rekao:

“Mi na tome radimo i razgovaramo, to nije pitanje srebreničke strane, već četiri opštine, to je pitanje više za Republiku Srpsku i cijelu BiH, mi smo sa njima već razgovarali i pronalazimo rešenja za to pitanje.”

On je dodao da je interesantno to što jedino on ne bježi od toga šta su obaveze Srbije, dok svi drugi nekako potenciraju šta bi drugi trebalo da urade te da u tom smislu niko ne priča o akcizama na pivo i kako i na koji način je ugrožena pivarska industrija Srbije, jer to nije tema.

“Imamo i mi svoje zahtjeve prema BiH, ne samo BiH prema nama, imamo i mi svoje zahtjeve, ali ja ne idem sutra da bih isticao te zahtjeve, njih sam isticao u Sarajevu, zato što to ozbiljni i odgovorni ljudi rade tete-a-tete i ne šire previše u javnosti”, naveo je premijer Srbije.

Upitan za situaciju u vezi dvoje otetih građana Srbije u Libiji, premijer Vučić je rekao da se na tom problemu konstantno radi.

“Mi smo u kontaktu sa licima koja razgovaraju sa otmičarima sve vrijeme, svakoga časa dobijamo nove informacije. Nekada dođu i različite informacije i različiti zahtjevi, ali vjerujem da ćemo taj važan zadatak za našu državu, važan zadatak da bismo spasili živote naših građana uspeti uspješno da obavimo”, rekao je Vučić i dodao da ne bi da govori o detaljima.

 

KOMENTARI