instant fap

Vučić: Ne postoji izvorni Dejton, a policija nije štitila mural Mladića jer je uništen

Vučić: Ne postoji izvorni Dejton, a policija nije štitila mural Mladića jer je uništen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prokomentarisao dešavanja ispred murala ratnog zločinca u centru Beogradu, te poručio da postoji samo jedan Dejtonski mirovni sporazum i da će ga poštovati.

Vučić je u Novom Sadu, odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s BiH, kazao da je Srbija za poštovanja Dejtonskog sporazuma.

“I ne postoji drugi, ne postoji izvorni ili neizvorni Dejtonski sporazum. Postoji jedan jedini tekst Dejtonskog sporazuma. Nikada nije mijenjan, jer nikada nije postojala saglasnost za promjene teksta Dejtonskog sporazuma. Druga je stvar što su kroz implementaciju dolazile promjene od nametanja visokih predstavnika, međunarodnih faktora drugačijih normi koje nemaju veze sa tim Sporazum. Srbija će poštovati Dejton, to je dio naše međunarodne agende”, kazao je Vučić.

Što se tiče murala presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću u centru Beograda kojeg je jučer čuvala policija odnosno sprečava da se prekreči, Vučić je kazao:

“Mural je uništen, dakle uništen je. Što demantuje da je policija štitila mural. Da ga je štitila, niko ga ne bi uništio. Policija je branila građane od međusobnog sukoba. Da to policija nije uradila, danas bi pitali zašto to policija nije uradila. Policija nije ulazila u meritum, onda je štitila javni red i mir”, kazao je.

On je istakao da murala Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ima u državi članici EU misleći na Hrvatsku, pa da niko ništa ne poduzima.

KOMENTARI