instant fap

Vučić obišao Begovu džamiju, katedralu i Sabornu crkvu

Vučić obišao Begovu džamiju, katedralu i Sabornu crkvu

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, u okviru svoje službene posjete Sarajevu, prošetao Baščaršijom i obišao Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca isusova i Sabornu crkvu.

Prilikom posjete džamiji, Vučić je za Fenu rekao da se osjeća divno, impresioniran je džamijom, te da je posljednji put u Sarajevu bio davne 1990. godine, ali “ako Bog da dolazit ću češće ubuduće”. Vučić je prilikom boravka u Katedrali izrazio oduševljenje da je uprskos starosti objekt ipak sačuvan.

U Sabornoj crkvi su zvona zazvonila prilikom dolaska Vučića, a grupa vjernika ga je oduševljeno dočekala. Nakon kratkog razgovora sa sveštenicima, Vučić se obratio novinarima.

Predsjednik Vlade Republike Srbije je zadovoljan razgovorima koje je imao sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te istaknuo da su razgovarali o konkretnim temama, “šta, kako i na koji način da unaprijedimo naše odnose”.

“Razgovarali smo racionalno, razumno, veoma civilizovano i spomenuli smo jednu ključnu riječ, a to je povjerenje. Izgradnja povjerenja između nas, između naših naroda, između naših građana je nešto što je najvažnije i to povjerenje predstavlja neko novo vrijeme, kao i iskrenost u odnosima”, kazao je Vučić.

Naglasio je da nije došao u Sarajevu da bilo koga obmanjuje, da govori neke stvari koje u Beogradu ne govori, naprotiv, “sve što kažem u Beogradu, kažem i u Sarajevu, a to i jest osnov povjerenja”.

Vučić je istakao da je ovdje došao kao prijatelj, odavde će otići kao prijatelj, “uvjeren da ćemo naše goste odavde sačekati u najboljoj prijateljskoj atmosferi u Beogradu u bilo kom dijelu Srbije”.

“Drago mi je što ovi ljudi baštine našu tradiciju, što čuvaju našu vjeru, što okupljaju vjernike. Zahvalan sam im na dočeku, bio sam divno dočekan u katedrali i džamiji i mislim da su to dobre poruke, i ako ne možemo u ovom trenutku da imamo dovoljno ljubavi, možemo da imamo dovoljno poštovanja i povjerenja jedni prema drugima”, kazao je Vučić na kraju šetnje i obilaska vjerskih objekata u Sarajevu tokom svoje prve zvanične posjete BiH kao premijer Srbije.

Radiosarajevo.ba

KOMENTARI