WhatsApp će omogućiti korisnicima da sakriju “last seen” status od određenih kontakata

HomeTech & Gadgets

WhatsApp će omogućiti korisnicima da sakriju “last seen” status od određenih kontakata

WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali

WhatsApp konstantno radi iz scene i dodaje nove mogućnosti za korisnike, a jedna onih na kojima radi bit će mnogima korisna.

Beta verzija aplikacije WhatsApp za Android sada ima opciju za skrivanje “last seen” statusa od određenih kontakata, odnosno korisnika pomenute aplikacije. Opcija je u fazi aktivnog razvoja već mjesecima, a sada je konačno dostupna za one koji učestvuju u beta programu.

To znači da će nova mogućnosti biti uskoro dostupna svima koji koriste betu, a potom i na verziju koju imaju svi ostali. Ako je suditi po prethodnim primjerima, opcija bi trebala biti dostupna za nekoliko mjeseci, ako ne i ranije.

Svi koji koriste WhatsApp će moći postaviti svoj “last seen” status tako da ga vide svi, njihovi kontakti, kontakti osim onih na “crnoj listi”, ali i da ga ne vidi niko. Novost je opcija “My contacts except”. Kada se odabare ta opcija, moći će se izabrati kontakti za koje će “last seen” status biti nedostupan. Međutim, ni korisnik neće moći vidjeti status osoba od kojih je sakrio svoj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: