WhatsApp ipak neće ograničiti funkcije korisnicima koji ne prihvate nova pravila

HomeTech & Gadgets

WhatsApp ipak neće ograničiti funkcije korisnicima koji ne prihvate nova pravila

WhatsApp najpopularnija aplikacija na svijetu, ali ne i u BiH

U maju je WhatsApp saopćio da će korisnici izgubiti funkcije njegove aplikacije ukoliko do 15. maja ne prihvate nova pravila, no plan se promijenio.

“Nakon razgovora s različitim vlastima i ekspertima za privatnost, želimo saopćiti da nećemo ograničiti funkcionalnost WhatsAppa onima koji još uvijek nisu prihvatili izmjene”, potvrdio je glasnogovornik WhatsAppa za The Verge.

Nova pravila su uzrokovala haos, a pojavila se i zabrinutost da će WhatsApp dijeliti više ličnih podataka korisnika s Facebookom u čijem je vlasništvu. Neke podatke poput brojeva telefona korisnika WhatsApp je već podijelio s Facebookom na osnovu pravila iz 2016. godine. Međutim, iz WhatsAppa uvjeravaju korisnike da neće biti dijeljenja novih podataka, ali nova pravila dozvoljavaju mogućnost spremanja poruka na Facebookove servere, koje su poslane biznisima putem WhatsAppa.

Većina korisnika koja je vidjela nova pravila odlučila ih je prihvatiti, a WhatsApp će nastaviti podsjećati korisnike koji to još nisu učinili.

“Nastavit ćemo s vremena na vrijeme podsjećati korisnike da prihvate nova pravila, uključujući trenutak kad odluče koristiti relevantne opcione mogućnosti poput komunikacije s biznisom koji dobija podršku od Facebooka. Nadamo se da će ovaj pristup pomoći da svi korisnici prihvate pravila”, poručuju iz WhatsAppa.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0