instant fap

WhatsApp postaje još sigurniji

WhatsApp postaje još sigurniji

1,2 milijarde korisnika WhatsAppa širom svijeta uskoro će imati još sigurniju omiljenu aplikaciju za dopisivanje.

Osim end-to-end enkripcije, za koju se tvrdi da nije podložna manipulacijama i da nema “zadnja vrata”, sada će WhatsApp uvesti i dvostepenu provjeru autentičnosti. Ta bi karakteristika trebala omogućiti da se korisnici sigurnije prijavljuju na svoje uređaje.

Međutim, dvostepene autentifikacija neće biti uključena automatski. Za uključivanje ove opcije potrebno ju je omogućiti unutar podešavanja aplikacije (Settings > Account > Two-step verification > Enable).

Nakon omogućivanja moguće je upisati i e-mail koji služi kao rezervna adresa za dostavu sigurnosnog ključa. Dvostepena autentifikacija na WhatsAppu funkcioniše na način da se kao prvi korak koristi činjenica da je aplikacija instalirana na uređaju u vlasništvu korisnika (što se i do sada koristilo kao provjera autentičnosti).

Dodatno, WhatsApp će uvesti i šesterocifreni kod kojim će korisnik potvrditi da je upravo on posjeduje navedeni uređaj. Aplikacija će s vremena na vrijeme zatražiti upisivanje tog koda kod normalnog korištenja, kao i kod njene reinstalacije na isti ili novi uređaj.

(Bug.hr)

KOMENTARI