Za bolju i ljepšu Tominu!

Homeinmedia danas

Za bolju i ljepšu Tominu!

Saradnjom Sanskog Mosta i dijaspore do novog zapošljavanja

Usprkos vanrednom stanju koje je u našem gradu i u čitavoj državi zbog proglašene pandemije Corona virusa, ovih dana započela je realizacija projekta izgradnja pješačke staze-trotoara na magistralnom putu M15 u našoj mjesnoj zajednici.

MZ Tomina je početkom prošle godine delegirala prema Općini Sanski Most ovaj projekat, a općina na čelu sa načelnikom prof. Farisom Hasanbegović ovaj naš projekat je stavila u prioritete i uputila ga prema nadležnoj instituciji za realizaciju projekta na magistralnim putevima Federalnoj direkciji cesta Sarajevo.

Kako bi ovaj projekt prošao kod ove institucije najveću zaslugu ima federalni poslanik Asim Kamber koji je u više navrata imao sastanke sa mještanima Tomine gdje im se stavio na raspolaganje za lobiranje projekata koji su značajni za našu MZ-cu.

Zahvaljujući angažmanu Kambera, Federalna direkcija cesta Sarajevo je u prošloj godini odobrila za ovaj projekat 165.000,00 KM. Trotoar je projektiran od OŠ Vrhpolje desnom stranom magistralnog puta do benzinske pumpe “Speed petrol” u MZ Tomina.

Dužina ove dionice je 2700 m. Prva faza projekta za koju su obezbijeđena sredstva obuhvata dionicu od benzinske pumpe “Speed” do stacioniranog radara u dužini od 780 m što uključuje i uređenje autobusnog stajališta.

Ovu dionicu na tenderu je dobila sanska firma “Divel” d.o.o. koja je i započela sa radovima na izgradnji pješačke staze-trotoara na magistralnom putu M15 u našoj mjesnoj zajednici. 

Ovdje moramo naglasiti da cjelokupna vrijednost projekta će iznositi blizu 400.000,00 KM, a već za drugu fazu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, očekujemo da se druga faza  nastavi odmah po završetku radova na prvoj fazi.

Ovaj projekat će učiniti naše mjesto još urbanijim, a djeci i svim ostalim učesnicima u saobraćaju donosi dodatnu sigurnost.

MZ Tomina će po završetku radova na trotoaru uz pomoć općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu i sredstvima MZ Tomina finansirati izgradnju rasvjete na ovoj dionici.

Rukovodstvo MZ Tomina čine članovi svih tijela MZ-e koji broji preko dvadeset mještana, to jedinstvo čini da se naša Tomina učini ljepšom i boljom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0