instant fap

Za dvije večeri 10 teških krađa

Na području općine Sanski Most u  dvije večeri, srijedu i četvrtak,  dogodilo se 10 teških krađa u samom centru grada.

Radi se o provalama u zanatsko – ugostiteljske objekte, a tom prilikom je otuđena određena količina novca. Kako nas je upoznao Vehbija Huzeirović, komandir Policijske stanice Sanski Most, pod sumnjom da je počinio ova krivična slobode je lišeno jedno lice, a radi se o osobi sa inicijalima B.T, inače višestruki izvršilac krivičnih djela.
„ Tokom posljednjih 48 sati  evidentirali smo 10 teških krađa u užem gradskom području. Krivična djela su počinjena na prostoru oko Gradske pijace i užem gradskom području gdje je meta izvršioca bio novac, uglavnom provaljivanjem u objekte na bočne prozore. Mi smo po ovom pitanju poduzeli niz mjera i radnji, te smo sinoć lišili slobode jedno lice i pronašli smo dio predmeta iz ovih, ali vjerovatno i ranijih krađa. Nad ovim licem  je u toku kriminalistička obrada, a poduzimo i niz drugih operativnih radnji prema drugim licima na području Sanskog Mosta“, ističe Huzeirović.
On naglašava da se istraga o pomenutim krađama nastavlja i očekuju se pozitivni rezultati u narednih nekoliko dana, te će se spovoditi intenzivnije kontrolisanje građana od strane policije.
„ Policija će u narednom periodu poduzimati niz mjera i radnji iz domena svojih ovlasti, tako da će se građani češće susretati sa zaustavljanjem, legitimisanjem i pregledom od strane ovlaštenih lica. S toga, zamolio bih građane da  imaju razumjevanja, da budu korektni  i tolerantni i da surađuju sa policijom“, kaže komandir Huzeirović.
On je ujedno uputio i upozorenje vlasnicima kuća i onim građanima koji trenutno čuvaju imovinu svojih rođaka, komšija ili prijatelja koji borave u  inostranstvu, da posebno ovih dana obrate pažnju na sumnjiva lica i tako spriječe eventualno nova krivična djela. Huzeirović napominje da zbog tehničkih problema policijski broj 122 trenutno nije dostupan  građanima, ali se sve informacije i dojave mogu obaviti putem drugog telefona na broj 037/ 684 – 815 u svako doba dana i noći.

KOMENTARI