instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Za Fahrudina koji je preživio strijeljanje u Srebrenici skupljeno 71.500 dolara

Za Fahrudina koji je preživio strijeljanje u Srebrenici skupljeno 71.500 dolara

Fahrudin Muminović preživio je sa sedam godine strijelanje u Srebrenici i od tog dana živi s traumama i nosi breme i teret koji nikada niko neće moći skloniti s njegove duše. 

Fahrudin Muminović dosada je bio nepoznat bosanskohercegovačkoj javnosti zbog toga što je bio zaštićeni svjedok haškog Tribunala, a svjedočio je između ostalog i na suđenju Ratku Mladiću.

Ja i otac smo bili u kući. Otac mi je rekao da mu dam drugu sijalicu kako bi zamijenio ovu koja ne radi. Otišao sam na prozor da vidim nešto i naš jedan čovjek je rekao ‘evo idu četnici’. Sakrio sam se ispod kreveta. Otac je otišao u drugu sobu. Oni su nas našli, a kasnije i uzeli, svezali marame i vozili nas u kamionu. Meni je u jednom trenutku ispala bijela marama. Rekao sam ocu da mi je stavi, a oni nisu dali. Oni su mi je jako stegnuli. Kasnije su nam naredili da legnemo, tu smo strijeljani. Doktor me spasio neki, odveo me u bolnicu u Zvorniku. Mrak je bio. Vojnici su odbili da ponovo strijeljaju ljude”, ispričao je Fahrudin svoju potresnu priču.

Istaknuo je i da bi mu svaka pomoć dobro došla, te da bi volio upoznati Edina Džeku i Miralema Pjanića, fudbalere koje mnogo voli.

“Šta god mi date, dobro je. Drago mi je što sam upoznao vas, Senade. Volio bih upoznati Džeku i Pjanića. Njih volim”, poručio je Fahrudin.

Ubrzo nakon što je njegova priča postala poznata, Sanel Babić je na Facebooku pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za Fahrudina, a za samo dva dana u akciji“Fahrudin Muminović Fund (Srebrenica execution survivor)” skupljeno je 71.500 dolara koje je doniralo 1570 ljudi.

Akcija prikupljanja novca za Fahrudina trajat će još nekoliko dana.

KOMENTARI