Za izbore u oktobru ovjerene 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata

HomeVijestiBiH

Za izbore u oktobru ovjerene 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata

Pogledajte spisak svih kandidata SDA za načelnike na predstojećim Lokalnim izborima

Na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama danas je Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) ovjerila prijave za učešće na Lokalnim izborima 2016. za 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata istekao je 14. juna u 16 sati, a primljeno je ukupno 106 prijava za ovjeru koalicije i 17 prijava za ovjeru liste nezavisnih kandidata.

Precizira se da u prijavama za ovjeru dvije koalicije nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe, te im je ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke. U prijavama za ovjeru dvije liste nezavisnih kandidata nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe kao i izjave o prihvatanju kandidature za pojedine kandidate te im je također ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke.

Prijave za ovjeru četiri koalicije Centralna izborna komisija BiH danas je djelimično odbila jer sve članice koalicije nisu ovjerene za učešće na izborima za isti organ vlasti u određenoj izbornoj jedinici.

Pregled ovjerenih koalicija i listi nezavisnih kandidata Centralna izborna komisija BiH će, nakon pravosnažnosti odluka, objaviti na web stranici, www.izbori.ba.

Mi vas podsjećamo da je CIK prije sedam dana završila postupak ovjere prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima u BiH. Na izborima će tako učestvovati 107 političkih stranaka, 309 nezavisnih kandidata, 52 kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime 52 grupe građana i šest kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime šest udruženja građana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0