Za ljepši Kamengrad / Novi most na rijeci Blihi

HomeUncategorized

Za ljepši Kamengrad / Novi most na rijeci Blihi

Mladi džemata G.KAMENGRAD-DOŠCI predstavljali naš medžlis na 6. OMLADINSKOJ PARLAONICI u Zagrebu

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Blihe u naselju Kamengrad i radi se o projektu kojeg realizuje Direkcija za ceste USK.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta je vrlo značajna, obzirom da raniji most bio uzak te nije omogućavao istovremeno odvijanje saobraćaja u oba smjera. Također, uslijed zuba vremena i čestih poplava, raniji most je bio u dosta lošem stanju.

Prema riječima Emire Cerić, iz Direkcije za ceste USK, vrijednost ovog projekta iznosi 208 hiljada maraka i on podrazumjeva izgradnju potpuno novog mosta kao i privremene saobraćajnice kojom se trenutno odvija saobraćaj preko rijeke Blihe.

Projekat realiziraju firme s područja USK, obzirom da je izvođač radova firma „Kovgrad“ iz Bužima dok betonske konstrukcione elemente izgrađuje „Grupex“ iz Velike Kladuše. Rok za završetak radova je tri mjeseca i predviđeno je da most bude gotov do 11. novembra, ali se očekuje da to bude i ranije. Realizacijom ovog projekta biće omogućeno efikasnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja regionalnim putem R-405.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: