instant fap

Za ljepši sjaj nakita

Za ljepši sjaj nakita

Filigranski srebreni nakit čisti se mješavinom alkohola i talka. Takvu mješavinu utrljajte četkicom u sva udubljenja, a zatim iščetkajte i izglačajte krpom.

Srebro se čisti takozvanom krpicom za srebro, ali postoje i sredstva koja sigurno imate u kući. Potamnjeli srebreni nakit očistite limunom ili ga namočite u vodu kojoj ste dodali sodu bikarbonu.

Čvrsto istrljajte svaki komad nakita, a zatim ga osušite mekom suhom krpom ili komadićem vate. Filigranski srebreni nakit čisti se mješavinom alkohola i talka. Takvu mješavinu utrljajte četkicom u sva udubljenja, a zatim iščetkajte i izglačajte krpom.

Zlato čistoće manje od 18 karata tamni, kao i srebro, pa ga morate očistiti vodom u kojoj ste rastvorili prašak. Možete upotrijebiti i amonijak rastvoren u vodi. Osušite mekom suhom krpom. Zlatni prsten bez kamena uronite nakratko u alkohol i lagano iščetkajte.

Ćilibar i žad se čiste alkoholom ili apotekarskim benzinom. Poslije čišćenja treba ih namazati s malo maslinovog ulja, a višak masnoće ukloniti jelenskom kožom, koja odlično upija i daje sjaj.

KOMENTARI