instant fap

Za ljepšu Tominu!

Za ljepšu Tominu!

Završena prva faza pješačke staze (trotoara) na magistralnom putu M15 

Dragi naši mještani, u Tomini a i van naše Tomine obavještavamo Vas da je prva faza izgradnje pješačke staze (trotoara) u dužini od 750 metara na magistralnom putu M15 završena.

Prva dionica je izgrađena od raskrsnice kod trafo stanice i benzinske pumpe, pa do raskrsnice na Lužanjku. Vrijednost ovih radova, skupa sa projektovanjem i nadzorom je oko 165.000,00 KM.

Kako bi ovaj projekt prošao kod ove institucije najveću zaslugu ima federalni poslanik Asim Kamber koji je u više navrata imao sastanke sa mještanima Tomine gdje im se stavio na raspolaganje za lobiranje projekata koji su značajni za našu MZ-cu. 

Kao što ste upoznati, kao MZ delegirali smo, preko naše općine Sanski Most, Federalnoj direkciji cesta Sarajevo projekat izgradnje pješačke staze (trotoara) od raskrsnice kod trafo stanice i bezinske pumpe do OŠ Vrhpolje na magistralnom putu M15 u dužini 2700 metara.

Nakon prve dionice očekujemo da radovi na drugoj dionici započnu do kraja ove godine. Za tu dionicu Federalna direcija cesta odobrila je 100.000,00 KM. 

MZ Tomina skupa sa JU “Općinskim fondom za infrastrukturu i komunalne djelatnosti” Sanski Most, planira realizaciju projekta rasvjete na ovoj dionici, kao i montažu kućice na autobuskom stajalištu za koju imamo ponudu u vrijednosti 1.300,00 KM.

Sve ove aktivnosti provodimo u cilju uređenja i urbanizacije našeg mjesta, da nam bude ljepše i ugodnije za živjeti.

KOMENTARI