instant fap

Za naredne dane prognozirani i olujni udari

Za naredne dane prognozirani i olujni udari

U četvrtak  u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom se prognozira slab snijeg, na jugu zemlje kiša. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Hercegovini sa kišom. Slabija kiša i na zapadu i jugozapadu Bosne. Prije podne jugo će postepeno jačati. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana biće umjerenog i jakog juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

U subotu  tokom cijelog dana kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne kiša se prognozira od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar jak južnog smjera, povremeno sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

KOMENTARI