instant fap

Za samo tri sata kažnjena 24 vozača

Za samo tri sata kažnjena 24 vozača

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, jučer  je na osnovu mjesečnog plana u vremenu od 10 do 13 sati izvedena pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

Akcenat je dat na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, kontrolu posjedovanja zimske opreme u motornom vozilu, zatim kontrolu korištenja auto sjedalica i korištenja moblilnog telefona prilikom vožnje, kao i druge prekršaje. U akciji su učestovale tri motorizovane patrole i policajci pozornici koji su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sproveli na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, kroz realizaciju akcije ukupno su kontrolisana 83 vozača i vozila, pregledana su 74 vozila, upozoreno je 8 vozača, legitimisana su 2 nepoznata lica i jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja. Zbog počinjenih prekršaja koji su uočeni tokom kontrole ukupno su uručena 24 prekršajna naloga i to: 5 naloga zbog tehničke neispravnosti motornog vozila,
4 naloga zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 naloga zbog prekršaja  korištenje mobitela prilikom vožnje, zatim 4 naloga zbog nepravilnog prevoza djeteta mlađeg od 12 godina u motornom vozilu, 5 naloga zbog prekoračenja brzine i 3 naloga zbog prekršaja iz ostalih članova Zakona o sigurnosti saobraćaja. Iz sanske Policije naglašavaju da će se saobraćajne kontrole nastraviti i u nerednom periodu, te ponovo upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI