instant fap

Za unaprijeđenje poslovne zone Šejkovača 250 hiljada KM

Za unaprijeđenje poslovne zone Šejkovača 250 hiljada KM

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, potpisao je jučer u Ministarstvu za razvoj i poduzetništvo FBiH u Mostaru ugovor o realizaciji projekta unaprijeđenja infrastrukture na lokalitetu poslovne zone Šejkovača čija vrijednost iznosi 250 hiljada maraka.

Ugovor su parafirali načelnik Hasanbegović i pomoćnik federalnog ministra, Zdravko Čerović, koji je istakao kako je ovo jedan u nizu projekata koje ovo ministarstvo realizira u cilju unaprijeđenje poslovnih i poduzetničkih zona u Federaciji BiH. „Osnovni ciljevi su da se podstakne dalji razvoj poduzetničke infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave i da se one više angažuju u cilju stvaranja klime koja će privući nove investitore i pospješiti poslovanje postojećih privrednih subjekata“, kazao je Čerović.

Inače, ukupna vrijednost cjelokupne investicije, kada se radi o unaprijeđenju „Šejkovače“ je 517 hiljada maraka, a drugu polovinu sredstava obezbjediće Općina Sanski Most.

Projekat podrazumjeva izgradnju primarnog i sekundarnog kanalizacionog voda, saobraćajnice i rasvjete u dužini od oko 600 metara. „Na prvom mjestu želim se zahvaliti federalnom ministarstvu na grantu koji će doprinijeti razvoju onoga što nam je u ovome trenutku najznačajnije, a to je naša privreda.

Ovim sredstvima pridružićemo vlastita i ovo će biti jedan od većih projekata na području naše općine. Želim zahvaliti ministru Zukiću i njegovim saradnicima koji su doprinijeli da Sanski Most bude među rijetkim lokalnim zajednicama koje će imati ovako snažnu podršku“, kazao je načelnik Hasanbegović.

KOMENTARI