instant fap

Za vrijeme govora atentator političaru uperio pištolj u glavu!

Za vrijeme govora atentator političaru uperio pištolj u glavu!

Jedan je muškarac skočio na pozornicu i uperio pištolj u glavu čelnika stranke bugarskih Turaka u Sofiji, na subotnjoj konferenciji za tisak koju je prenosila televizija. Pogledajte video!

Muškarca su zaštitari odmah srušili na tlo a Ahmed Dogan, dugogodišnji čelnik Pokreta za prava i sloboode (MRF), prošao je bez ozljeda. Još nije poznato zašto ga je napadač napao na stranačkom kongresu koji se održavao u središtu Sofije.

Na televizijskoj se snimci vidi muškarac kako iskače iz publike i prekida govor 58-godišnjeg Dogana ali i zaštitare kako tuku napadača.

“Ahmed Dogan je dobro. Sve je pod nadzorom”, rekao je jedan dužnosnik stranke novinarima. Policija je rekla da je uhapsila 25-godišnjeg muškarca iz Burgasa koji je sa sobom imao i dva noža.

Liberalna stranka MRF predstavlja tursku manjinu i druge muslimane, koji čine oko 12 posto od 7,3 miliona stanovnika Bugarske.

Dogan se smatra jednim od najutjecajnih političara na Balkanu, a MRF je bio manji partner u prethodnoj vladi koju su vodili socijalisti.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XcPGlMAmZvw

KOMENTARI