Zagrebački kafić naplaćuje sjedenje pod grijalicama

HomeMagazin

Zagrebački kafić naplaćuje sjedenje pod grijalicama

U Hrvatsku za nekoliko dana stižu prve doze vakcine: Evo kada počinje cijepljenje

U jednom zagrebačkom kafiću dodatno se naplaćuje sjedenje pod grijalicama. Svaki gost koji želi sjediti na terasi ispod upaljene grijalice mora uz račun platiti i dodatno za grijanje.

Naime, gosti koji žele popiti kafu pod grijalicom platit će je 14 kuna (3,70 KM), dok će je drugi platiti 12 kuna (3,15 KM).

Ivan Orešković, vlasnik ugostiteljskog objekta Occulto na Ferenščici u Zagrebu za RTL kaže da se na ovaj potez odlučio zbog trostruko većih računa za struju.

“Smatram da su grijalice vani luksuz, po zimi. Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako netko stvarno želi biti vani na friškom zraku, mi ćemo njemu upaliti grijalice, ali taj dio troška jednostavno moramo prenijeti krajnjem korisniku”, objasnio je.

Vlasnik ističe da su ranije trošak struje za grijalice preuzimali na sebe, ali su se sada odlučili to naplatiti korisnicima.

“Vani se sjedi 30 minuta u prosjeku, mi smo do sada preuzimali taj trošak na sebe. Svaka grijalica po satu troši otprilike dva kilovata, to bi bilo dva puta 1.6, što je 3.2 kune (0,90 KM). Mi smo to prije plaćali jednu kunu. Mi smo tu razliku prebacili na goste, a osnovni dio troška zadržavamo na sebi”, dodao je.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0