instant fap

Zahvaljujući Netflixovoj seriji ova pjesma se 36 godina nakon izlaska našla na listi Top 100

Zahvaljujući Netflixovoj seriji ova pjesma se 36 godina nakon izlaska našla na listi Top 100

Metallica je najnoviji dobitnik popularnosti Netflixove serije “Stranger Things”. Pjesma benda iz 1986. godine “Master of Puppets” dostigla je 40. mjesto na Billboardovoj listi Hot 100, po prvi put od objavljivanja prije 36 godina.

Naslovna pjesma s njihovog trećeg studijskog albuma nedavno je predstavljena u finalu četvrte sezone “Stranger Thingsa”. U jednoj sceni, Eddie Munson (kojeg glumi Joseph Quinn) izvodi gitarski solo pjesme.

Prošle sedmice, Metallica je podijelila izjavu u kojoj se zahvaljuje kreatorima Mattu i Rossu Dufferu što su “Master of Puppets” tako istaknuli u seriji.

“Nevjerovatna je čast biti tako veliki dio Eddiejevog putovanja i još jednom praviti društvo svim drugim nevjerovatnim umjetnicima koji su predstavljeni u seriji”, napisali su iz benda.

Pravi gitarski solo izveden u ovoj epizodi snimio je Tye Trujillo, sin basiste Metallice Roberta Trujilloa.

Nalet novih slušalaca Metallice prati povećanu popularnost pjesme Kate Bush iz 1985. godine “Running Up That Hill”, koja je predstavljena kao motiv četvrte sezone “Stranger Thingsa”.

Bush je dala niz (tipično rijetkih) izjava o ponovnom uspjehu singla, koji je zauzeo 8. mjesto na Billboardovoj Hot 100 listi, čime je označio njen prvi top 10 singl u Sjedinjenim Državama.

“Running Up That Hill” je prethodno dostigao 30. mjesto nakon svog debija 1985. godine, a također je dostigao broj 1 na britanskoj listi singlova.

KOMENTARI