ZAJEDNIČKI PROJEKAT GNK DINAMO ZAGREB I FONDACIJE “IDRIZ JAKUPOVIĆ” U KUPRESU

HomeLokalne temeSanski Most

ZAJEDNIČKI PROJEKAT GNK DINAMO ZAGREB I FONDACIJE “IDRIZ JAKUPOVIĆ” U KUPRESU

Ajdin Jakupović osnovao fondaciju i nesebično pomaže ljudima

Fondacija “IDRIZ JAKUPOVIĆ” je primjer koji treba slijediti. Uporni i strpljivi doktor dentalne medicine, Ajdin Jakupović, još jednom nam je pokazao kako se to radi.

Ovog put sjajnu priču je ispričao u Kupresu, i to u društvu velikog sportskog kolektiva, GNK Dinamo Zagreb. Klubu kroz koji je prošlo 14 igrača viceprvaka svijeta i 10 kroz omladinski pogon, danas i narednih nekoliko dana partner je Fondacije “IDRIZ JAKUPOVIĆ”.

Plave majice sa grbom Dinama i Fondacije “IDRIZ JAKUPOVIĆ u Kupresu nosi 278 mladih nogometaša.

Među njima je i talentovani Ersin Sejdi iz Makedonije. Majka mu je rođena u Hrustovu, nadomak Sanskog Mosta.

Zadovoljstvo ovim projektom nije krio direktor Omladinske škole GNK. Dinamo Zagreb Ivo Šušak koji se najsrdačnije zahvalio fondaciji i njenom osnivaču, velikom dobrotvoru i insanu, Ajdinu Jakupoviću i njegovim saradnicima.

Doktor Jakupović je rekao da mu je izuzetno drago što je nakon evropskih rukometnih prvaka, PPD Zagreb, uspostavljena saradnja i sa ekipom iz Maksimira.U veoma srdačnom razgovoru, na podršci prilikom organizacije internacionalnog nogometnog kampa u Kupresu, načelnik općine Kupres Milan Raštegorac je rekao da se u ovoj općini koja ima idealne uslove za turizam, jako cijene napori Fondacije “IDRIZ JAKUPOVIĆ”.

Ivo Šušak i Milan Raštegorac na poklon su dobili Monografiju “IDRIZ JAKUPOVIĆ” u kojoj se nalaze podaci o brojnim projektima, realizovanim u BiH i inostranstvu. Monografija se našla i u rukama tehničkog direktora Nogometnog kampa u Kupresu, Mirka Ćalete.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: