instant fap

Zapamtite ovo ime! Dženad Krkić

Zapamtite ovo ime! Dženad Krkić

Donosimo novu priču o mladim i talentiranim sanskim nogometašima. Jedan od njih je devetogodišnji Dženad Krkić, član selekcije pjetlića NK „Podgrmeč“, koji svojom igrom oduševljava ljubitelje nogometa u gradu na devet rijeka.

Za ovog perspektivnog igrača stručnjaci kažu da je nadolazeća nogometna zvijezda i predviđaju mu blistavu karijeru. Kad si dječak važno ti je da zabiješ gol ili napraviš dobar dribling.

Driblinzi i dobra dodavanja su ono estetsko u nogometu, ono što ovoj igri daje posebnu dimenziju i izdiže je iznad pukog trčkaranja za loptom. Upravo to krasi devetogodišnjeg mališana Dženada Krkića i, slobodno se može reći, nadolazeću nogometnu zvijezdu koji posjeduje izvanserijski talent i pred kojim je blistava nogometna budućnost.

Rođen je 18.3.2011 godine i završio je treći razred OŠ „Hasan Kikić“ u Sanskom Mostu. Od 2018. godine je član selekcije pjetlića NK „Podgrmeč“, a nogometnim vještinama već odskače od svoje generacije. Klasični je napadač i može igrati na svim pozicijama. Prodoraran je, ima odličan pregled igre, osjećaj za dobre asitencije i postizanje gola.

U svakoj utakmici daje maksimum i pravi velike probleme protivničkim igračima. Dženad svojim nastupima osvaja srca ljubitelja nogometne igre i mami aplauze sa tribina. Treba istaći, da posjeduje i pojedine osobine velikih igrača. 

Naime, prema riječima njegovog trenera prof. Edina Jakupovića, on se svojim čvrstim i pomalo “drskim“ stavom koncentrira na ono što najbolje zna, da igra nogomet bez obzira na sve. „Dženad je jedan od najnadarenijih dječaka s kojima sam radio. Ima izuzetan osjećaj i smisao za igru. Ponekad je prava prznica i pričalica , komentariše sve sudijske, ali i trenerove odluke i to samo govori kako sve prati, te da je 100% u igri.

Ima i uzor u starijem bratu Almedinu koji je izuzetan igrač. Također, ima i fine i strpljive roditelje, Džemu i Eminu, koji ne prave euforiju oko njegovog razvoja. Nadam se da će biti veliki igrač“, kaže Jakupović. Dženadov raskošan talenat su prepoznali i u Sporstkom savezu općine Sanski Most, te je na svečanosti Izbora najupješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2019. godinu proglašen kao perspektivni igrač.

Na kraju treba naglasiti, da Dženo jednostavno ne može bez nogometa, te se mimo napornih treninga svaki dan, bez obzira na vrijeme, može vidjeti sa loptom na igralištu Patrizanu što će mu svakako pomoći u daljnjem razvoju neospornog talenta kojeg posjeduje.

Ovaj za nogomet zaigrani dječak je jednostavno gladan driblinga i golova i sigurnim koracima kuca na vrata velikih klubova. Dženini nogometni idoli su Ronaldo, Pjanić i Neymar, a mi mu samo možemo poželjti uspješnu karijeru i da krene stopama ovih velikana.

KOMENTARI