instant fap

Zapažen sportski rezultat

Članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize iz Sanskog Mosta, koji djeluju u atletskoj sekciji sanskog Saveza za sport i rekreaciju invalida, ostvarili su još jedan zapažen sportski rezultat.

Naime, u Livnu su od 24. do 26. augusta održane  Četvrte međukantonalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize na kojima su učestvovala sva udruženja paraplegičara iz Federacije BiH, sa više od 50 takmičara. Takmičilo se u atletici i šahu. U atletici se takmičilo u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplinama: utrke sa invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara, bacanje kugle, bacanje diska i bacanje koplja.
Na igrama je učešće i ove godine uzelo Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Sanski Most, koji su se takmičili u timu Unsko-sanskog kantona. Sanski takmičari  pojedinačno su osvojili dva prva, četiri druga i šest trećih mjesta, a za postignute rezultate su nagrađeni  diplomama.

U ženskoj konkurenciji Šuhra Zukanović je osvojila prvo mjesto u bacanju kugle, te treća mjestu u bacanju koplja i disku. Aisa Ramić ima dva druga mjesta, koplje i disk, te treće mjesto kugla. U muškoj konkurenciji  prvi u bacanju kugle bio je Refik Ibragić, koji je osvojio i drugo mjesto u bacanju diska, te treće u bacanju koplja. Teufik Zukanović  drugi je bio u bacanju koplja, a osvojio je i treća mjesta u bacanju diska i koplja.
Igre u Livnu su održane po pravilima i propozicijama Paraolimpijskog komiteta.

KOMENTARI