instant fap

Zasjedao Štab Civilne zaštite Sanski Most

Zasjedao Štab Civilne zaštite Sanski Most

Na danas održanoj sjednici Štaba Civilne zaštite Sanski Most istaknuto je kako je higijensko epidemiološka situacija veoma povoljna i da se ne bilježe novi slučajevi zaraze virusom kovid 19.

Svi testovi koji su iz Sanskog Mosta upućeni na analizu u Sarajevo bili su negativni na koronavirus, a u međuvremenu zaživjela je odluka Federalnog štaba Civilne zaštite da se ukida kućna samoizolacija za građane koji dolaze iz inostranstva. Također, u karantinu više ne moraju boraviti niti lica kojima je tekao period kućne izolacije, tako da su i ove restriktivne mjere ukinute.

U narednom periodu očekuje se veći priliv građana iz inostranstva. Ono što i dalje ostaje i važi za građane je obaveza držanja socijalne distance te upotreba zaštitnih maski. Obzirom na trenutno stanje koje je izuzetno povoljno, dogovoreno je da se buduće sjednice Štaba civilne zaštite zakazuju ukoliko se ukaže potreba za time.

Podsjećamo da su u proteklom periodu u Sanskom Mostu evidentirane četiri osobe zaražene virusom korona, ali su one u međuvremenu ozdravile.

KOMENTARI