instant fap

Zastarjeli savjeti o bebama koji su samo fikcija

Zastarjeli savjeti o bebama koji su samo fikcija

Dobronamjerni savjeti rođaka i prijatelja nisu uvijek i najbolji za vašu bebu. Ari Braun, savjetnik za roditelje, izdvojio je deset školskih činjenica o roditeljstvu koje su danas postale samo fikcija

Bebe treba kupati svaki dan

Bebe se ne znoje na isti način kao odrasli i nemaju neprijatan miris, tako da je njima potrebno kupanje na svaka dva ili tri dana. Ako je to, ipak, dio vaše svakodnevne rutine, ne zaboravite da hidrirate bebinu kožu odgovarajućim preparatima.

Bebe najbolje spavaju u sobi koja je tiha i zamračena

Dok neka djeca zaista imaju lak san, ostalima ne smeta tihi žamor u pozadini i malo svetlosti. Ukoliko naviknete bebu da spava u sobi u kojoj ne vlada apsolutna tišina, to će biti veliki plus za vas jer ćete moći da je stavite da odrijema u različitim situacijama.

Povišenu temperaturu kod bebe treba skidati uz pomoć alkohola

Utrljavanje alkohola u bebinu kožu neće zaista sniziti povišenu temperaturu. Takođe, ovo je i nesigurna metoda, jer bebina koža može absorbovati alkohol.

Bebu ne treba uzimati kada plače, da ne bi bila razmažena

Bebe mlađe od četiri mjeseca imaju nekoliko samo-umirujućih strategija. Mališani znaju sisanjem da se umire i vole da su povijeni, i to je otprilike to. Uzimanjem bebe u naručje kada plače pomoći ćete joj da nauči da ste uvijek tu i da brinete o njoj.

Bebama treba noću mijenjati mokre pelene

Urin je sterilan, a pelene su danas dobro upijajuće, tako da je u redu ako ostavite bebu u vlažnoj peleni tokom noći. Međutim, ako je vaša beba predugo u prljavoj peleni može izazvati infekciju urinarnog trakta ili bešike, pogotovo kod djevojčica, pa ako “namirišete” pelenu, promijenite je.

Od ključne je važnosti svakodnevno sterilisati sve flašice i cucle

Sterilišite flašice i cucle kada ih prvi put izvadite iz pakovanja, ali poslije toga je sasvim dovoljno da ih operete vodom i sapunom. Bebe su mnogo više izložene bakterijama u okolini nego onima koje ostaju na dobro opranim flašicama i cuclama.

Bebe treba da spavaju na stomaku

Najsigurniji položaj za bebu je spavanje na leđima. U prošlosti, ljekari su strahovali da bi bebe mogle da se zagrcnu od malo pljuvačke ako ne leže na stomaku ili na strani, ali današnje studije pokazuju drugačije.

Dodavanje cerealija u mlijeko produžava bebin san

Odložite uvođenje čvrste hrane do navršenih četiri ili šest mjeseci. Istraživanja pokazuju da djeca kojoj je uvedena čvrsta hrana prije četvrtog mjeseca teže spavaju. Takođe, studije su dovele u vezu rano uvođenje čvrste hrane i gojaznosti kasnije u životu.

Važno je hraniti bebu po strogom ustanovljenom rasporedu ishrane

Bebe je najbolje hraniti kada to one žele jer njihovi unutrašnji znaci im govore kada su gladne a kada su site. Postavljanjem rasporeda ishrane možete negativno uticati na urođene navike vaše bebe.

Djeci su potrebne cipele sa jakim đonom

Bebe koriste svoje prste da hvataju površine po kojima hodaju, pa se preporučuje da hodaju bose u zatvorenom prostoru. Da bi prstići ostali bezbjedni napolju, bolje je nabaviti cipele koje dobro prijanjaju uz tabane. Pri tom cipele sa teškim i tvrdim đonovima mogu biti previše klizave.

KOMENTARI