instant fap

Zaštitimo drveće!!

Ako išta mrzimo to je praksa da se naš gradić Sanski Most unakazi predizbornim plakatima. Da mogu, stavljali bi ih na šoferšajbne automobila, što mnogi i rade. Ionako su nam i drveće unakazili raznim oglasima, plakatima, smrtovnicama. Bude me sramota ovih “ukrasa” kada svojim gostima pokazujem Sanski Most. Mogu misliti kakve su tek reakcije ljudi koji posjećuju naš grad.

Ovim putem pozivamo sve aktiviste političkih partija da poskidaju (zgule) i očiste sve polijepljene postojeće oglase, političke i druge plakate sa mjesta koja nisu predviđena za to. To su prije svega odnosi na  drveće.

Treba imati u vidu da je ljepljenje plakat strogo kažnjivo, što u ovom slučaju nikako ne priliči političkim partijama koje u borbi za vlast već krše zakon. Prema Odluci o komunalnom redu općine Sanski Most svako lijepljenje plakata na drveće je strogo kažnjivo.

Osim  toga treba provesti kampanju u medijima da će Komunalna policija kazniti sve one koji budi lijepili materijal po drveću i poslije skidanja postojećih i propisati visinu kazni.

Političke partije bi morale u budućnosti postavljati plakate samo na dozvoljenim bilbordima i oglasnim tablama.

Sve plakate koji budu postavljeni na nepropisnim mjestima poslije ove akcije, slikati i javno prozvati odgovorne.

KOMENTARI