Zašto Čečeni i Dagestanci razaraju?

HomeSport

Zašto Čečeni i Dagestanci razaraju?

Ruski MMA borac ubio ljekara zbog rasprave o vakcini, izbo ga životinjskom kosti

CHARLES OLIVEIRA bio je na dobrom putu da postane jedan od najvećih UFC-ovih prvaka. Brazilski majstor partera povezao je 11 pobjeda zaredom u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Uzeo je pojas, a usput i pobijedio prekidom borce poput Claya Guide, Kevina Leeja, Michaela Chandlera, Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Na UFC 280 priredbi mogao je u svoje vlasništvo vratiti pojas lake kategorije koji mu je oduzet nakon pada vage na prethodnom eventu. Nije bio ni blizu.

Čovjek koji je rekorder UFC-a po tome koliko je borbi završio prije sudačke odluke i po tome koliko puta je natjerao protivnike na predaju tapkao je sredinom druge runde u borbi protiv Islama Makačeva. Dagestanac je time uzeo titulu i u potpunosti ispunio proročanstvo da je jedini legitiman nasljednik Habiba Nurmagomedova. Nije bio dojmljiv samo završetak, nego i cijeli tijek borbe, u kojoj je Oliveira izgledao kao nižerazredni borac.

To nije prvi put da najveći svjetski fajteri izgledaju nedoraslo protiv boraca iz ruskih kavkaskih republika. Čečeni i Dagestanci su nedavno ušli u najveće svjetske MMA organizacije i sada dominiraju gdje god se pojave.

UFC-ovi fanovi ih ne žele vidjeti u većem broju jer se boje kako će preuzeti vrh svih divizija, suparnici ih se boje, a oni nakon svake borbe žestoko zahvaljuju Alahu na pobjedi. Zašto su baš borci iz sjevernokavkaskih regija danas najdominantniji u svijetu slobodne borbe?

Cijeli članak pročitajte OVDJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0