Zašto je opasno sjediti u školskoj klupi, a nije opasno u kafiću ili kafani, i to bez maske?!

HomeVijestiBiH

Zašto je opasno sjediti u školskoj klupi, a nije opasno u kafiću ili kafani, i to bez maske?!

Možete se zaraziti i u izolaciji: Sve što trebate znati o zaštiti od COVID-19

Direktorica Udruženja „Genesis Project“ Dijana Pejić smatra da je odluka o zatvaranju škola ishitrena i nepotrebna.

Ona dalje ističe da ova odluka narušava kontinuitet u vaspitno-obrazovnom procesu i da djeci šaljemo iskrivljenu sliku o epidemiološkoj situaciji u našoj zajednici, odnosno djeca se mogu zapitati, zašto je opasno sjediti u školskoj klupi, a nije opasno u kafiću ili kafani, i to bez maske.

Dijana, ove sedmice u škole u RS, srednje i osnovne uvedena je oline nastava zbog prevencije širenja koronavirusa, sa druge strane imali smo insistiranje UNICEF-a da djeca idu u školu. Koji je tvoj komentar na trenutnu situaciju u RS kada je obrazovanje u pitanju?

Moje lično mišljenje je da je ovakva odluka ishitrena i nepotrebna. Ponovno obustavljanje nastave donosi puno veću štetu nego korist, na žalost. Uz saznanje da noćni klubovi ponovo rade, da se slave svadbe, da se organizuju privatne rođendanske zabave, a da se djeca NE dozvoljava da idu u školu, iako smo se svi snažno uvjerili da škole nisu mjesta širenja korone, svima je jasno da je odluka o fizičkoj obustavi nastave nepotrebna. Zašto je odluka o zaustavljanu nastave na 5 dana uopšte donesena, vjerujem da ćemo tek da saznamo.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0