instant fap

Zašto je Radončić nakon poraza na izborima 2010. otpustio više od 140 uposlenika, a sada mu je slogan ‘Razvoj i pravda’?

Fahrudin Radončić ponovo pokušava obmanuti bh. javnost nepotpunim informacijama i lažnim poslovnim uspjesima. Njegov Savez za bolju budućnost (SBB) površno je i neutemeljeno, u stilu „Dnevnog avaza“, pokušao u saopćenju za javnost poništiti činjenice o upravljanju kompanijom Avaz, te uništenju Vranice i GIK OKO, stoji u saopštenju SDA

 

“SDA nikada nije tvrdila  da novinarske plaće u „Avazu“ nisu prijavljene, ali opet pita zašto se doprinosi uplaćuju na minimalne plaće od 440 KM? Radončić je radnicima „Avaza“, njihovim porodicama, ali i cijeloj bh. javnosti ostao dužan odgovor na pitanje zašto je nakon poraza na izborima 2010. otpustio više od 140 uposlenika, a sada mu je  slogan „Razvoj i pravda“ i obećava masovna zapošljavanja?

Osim toga, SDA ponovo pita Radončića zašto pojedini novinari „Avaza“ noću rade na parkinzima da bi ostvarili pravo na penzijsko i zdravstveno osiguranje jer s 300 KM honorara u “Avazu” to sebi ne mogu priuštiti?

Radončić i dalje ostaje dužan odgovoriti javnosti kakve „poslovne veze“ ima s crnogorskim biznisimenimaVeselinom Barovićem i Boišom Šotrom, te Zijadom Blekićem kada je u pitanju vlasništvo u građevinskoj kompaniji „Vranica“?

Radončić se danas odriče poslovnih veza s Miroslavom Miškovićem, finansijerom Slobodana Miloševića, a 20. avgusta 2007. godine u Sarajevu je s Miškovićem registrirao zajedničko preduzeće „Prezident nekretnine“ preko kojeg je prljavi srbijanski kapital trebao ući na tržište FBiH.

Umjesto odgovora, Radončić stalno ponavlja frazu „TD koalicija“ koju je izmislio njegov politički mentor i uzor, lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, što je dokaz da je Radončić s Lagumdžijom u uskom političkom i interesnom zagrljaju.

Ni stalnim ponavljanjem da je „SDA gadafizirana stranka“ Radončić ne može opravdati nekadašnje divljenje i zahvalnice objavljene na stranicama „Dnevnog avaza“ bivšem libijskom vođi Moameru Gadafijukoji je obećao uplatiti pet miliona dolara za završetak upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice BiH u Sarajevu, a čiju je izgradnju inicirao upravo Radončić. Stalnim izmišljanjem „islamske opasnosti“ Radončić šteti bošnjačkom narodu, a sve- po ko zna koji put- radi ličnih interesa”, stoji u saopštenju SDA.

KOMENTARI