instant fap

Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Prirodno je da se žena bori za ljubav svog muškarca, ali kada dođe do braka to prelazi u nadmetanje za njegovu ljubav sa svekrvom.
Istraživanja su pokazala da su majke mnogo više zabrinute kada njihov sin treba da stane na ludi kamen nego ćerka. Tu napetost osjećaju i „novopečene“ supruge, pa se boje da li će njihova svekrva ružno da priča svom sinu o njegovoj ženi ili se možda previše miješati u njihov brak.
U istraživanju je učestvovalo 89 majki koje su otkrile svoje najveće brige. Naime, one se najviše plaše da ih nakon vjenčanja sin više neće često posjećivati i da će ga supruga promijeniti.

Osjećaj konkurencije između snaje i svekrve objašnjava činjenica da se obje žene nadmeću za pažnju jednog muškarca. One mogu imati zategnut odnos i zbog toga što ne znaju kako da se ponašaju jedna prema drugoj.

Gdje je muškarac u ovoj priči?

Kada se njegova majka i supruga svađaju muškarcu instinkt govori da se „sakrije“, iako bi trebao da posreduje u odnosu između supruge i majke i stavi svoju ženu na prvo mjesto, pokazala su istraživanja.

Sa druge strane, ženama se savjetuje da treba da minimiziraju negativna osjećanja i uključe svekrvu u porodična dešavanja. To najbolje mogu da postignu ukoliko često prirede porodične večere ili joj pošalju fotografije unuka.

Slične rezultate pokazalo je i istraživanje iz 2008. godne univerziteta Kembridž, koje je pokazalo da 60 odsto žena osjeća napetost u odnosu sa svekrvom, dok samo 15 odsto muškaraca osjećaju isto u odnosu sa svojom taštom.

KOMENTARI