instant fap

Zašto muškarci trebaju imati dobar odnos sa punicama

Muževi koji se dobro slažui sa svojim punicama imaju 20 posto veće šanse da izbjegnu razvod braka od prosjeka, objavila je američka studija. Međutim, žene koje uživaju dobar odnos sa njegovom bližom rodbinom imaju 20 posto veće šanse da se rastave.

Istraživanje je utvrdilo da takve žene teško mogu postaviti granice i da tokom godina mogu osjetiti umješanost u odnose.

Istraživači sa Univerziteta za društvena istraživanja u Michiganu proučavali su 373 para istog porijekla preko 26 godina.

Utvrdili su će da muževi koji su se potrudili da imau dobre odnose sa punicama najvjerovatnije ostati u braku.

Kada je studija počela 1986, svi parovi bili su u dobi između 25 i 37 godina i u prvoj godini braka. Voditeljica istraživanja, psihologinja dr. Terri Orbuch, tražila  je od svih od parova da rangiraju odnose sa rodbinom od 1 do 4 te ih slijedila sve do danas.

“Dobro je ako se muškarci dobro slažu sa rodbinom, jer se tako jača veza između muža i žene”, kazala je Orbuch.

Kod žena je, međutim, situacija drugačija.

“Budući da su odnosi toliko važni za žene, njihov identitet kao supruge i majke ključan je za njeno biće. Ono što njegovi roditelji kažu ili rade ona interpretira kao uplitanje u njihov identitet kao supružnika i roditelja”, kazala je.

“Žene trebaju biti oprezne prilikom dijeljenja pojedinosti o svojim brakovima tako da se međusobne granice poštuju” dodala je Orbuch.

KOMENTARI